Calitatea de posesor de autoturism este una care iti confera o multime de oportunitati. Atunci cand detii o masina si ai si dreptul legal de a o conduce, poti sa calatoresti rapid, oriunde vrei. Pentru ca aceste beneficii sa fie depline, este important sa ai si posibilitatea de a calatori in conditii de siguranta. Oricat de sigur ai fi pe calitatile tale de sofer si pe calitatea masinii tale, exista o serie de precautii pe care trebuie sa le iei.

Din categoria acestor precautii face parte si detinerea unei truse de prim ajutor auto in interiorul masinii, pe parcursul tuturor calatoriilor efectuate. De altfel, aceasta este o conditie obligatorie, conform legii. Simpla detinere a unei truse oarecare nu este suficienta. Este important sa tii cont de cateva aspecte, pentru a avea garantia ca respecti legea si ca ai acces la materiale eficiente, in cazul in care se produc evenimente nedorite.

Conditiile care trebuie respectate de trusele de prim ajutor auto

Circulatia cu masina presupune pericole foarte mari, atat pentru soferi, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. In eventualitatea in care se produce un accident, masurile de prim ajutor care sunt luate pot deseori sa faca diferenta dintre viata si moarte. Pentru ca aceste masuri sa fie unele eficiente, conteaza foarte mult nu doar priceperea celor care intervin, ci si materialele pe care le utilizeaza.

In Romania, pentru a putea fi folosite in mod legal pe drumurile publice, autoturismele trebuie sa contina la interior truse de prim ajutor auto. Acestea sunt obligatorii si trebuie sa indeplineasca doua conditii majore pentru ca posesorul masinii sa nu fie pasibil de amenzi sau alte consecinte legale. Descopera-le in randurile de mai jos!

Continut – majoritatea interventiilor, in cazul acordarii de prim ajutor, implica o serie de actiuni standard. Pentru ca a fost posibila aceasta standardizare, s-a creat si o lista cu elemente obligatorii pe care trusa medicala trebuie sa le contina. Exista trei categorii principale de obiecte care trebuie sa fie incluse intr-o astfel de trusa:

  • Obiecte de instrumentar: foarfeca si dispozitiv pentru respiratie gura la gura;
  • Materiale sanitare: leucoplast, compresa sterila din tion, fasa din tifon, pansament rapid, pansament steril, fasa elastica, bandaje nedeformabile si manusi de unica folosinta;
  • Materiale diverse – ace de siguranta si folie de supraviuetuire izoterma. De asemenea, este foarte important ca trusa sa includa si o brosura cu instructiuni de utilizare, care sa fie usor de inteles si de catre cei care nu au mai fost pusi in situatia de a acorda primul ajutor.

Valabilitate – cea de-a doua conditie obligatorie majora pe care trebuie sa o indeplineasca modelele de truse de prim ajutor auto este reprezentata de valabilitatea lor. Acestea au un termen de valabilitate limitat, care poate sa expire dupa 48 sau 60 de luni. Termenul de valabilitate poate fi prelungit prin inlocuirea elementelor trusei odata cu atingerea acestei perioade. 

Intra pe Vesta-MagazinOnline.ro si descopera modele autorizate de truse de prim ajutor auto, disponibile la preturi excelente. Acestea ofera valabilitate extinsa si contin tot necesarul de ellemente impuse prin lege. In plus, tot acolo poti gasi si kituri de componente prin care iti poti reinnoi trusa, in asa fel incat valabilitatea ei sa se prelungeasca.