Cu siguranta nu te-ai gandit niciodata la asta, insa pe parcursul intregii vieti ai la dispozitie 25000 de dimineti ( mai mult sau mai putin) de care te poti bucura. Acestea le poti pierde lenevind, sau le poti fructifica prin crearea unei rutine de care sa fii cat se poate de mandru si pe care sa o transmiti si mai departe catre nepoti, stranepoti, etc.

Rutina de dimineata este deosebit de importanta, deoarece iti ofera prima impresie asupra unei zile si iti da startul pentru succes sau pentru insucces, in anumite cazuri.

Daca ti-e greu sa iti creezi de unul singur o rutina, iata cateva strategii care te vor ajuta in acest sens si iti vor oferi un motiv in plus sa te gandesti la ceea ce faci in fiecare dimineata:

  1. Fa-ti un plan asupra energiei nu asupra timpului. Majoritatea oamenilor isi planuiesc timpul, incercand sa se tina de un program fix. Din pacate, nu ne putem programa pentru o anumita activitate si de multe ori acest program da gres. Ai observat probabil ca, anumite activitati le faci mult mai bine dimineata si anumite activitati le faci mult mai bine seara. Nu incerca sa iti planifici un plan de lucru, spre exemplu, care sa semene cu al altor persoane. Daca iti place sa lucrezi noaptea, lucreaza noaptea, daca iti place sa lucrezi dimineata, lucreaza dimineata. Planificarea energiei este un punct extrem de important in fiecare dimineata.
  2. Organizeaza-ti lista de activitati pentru fiecare zi inca de seara. Este esential sa ai o lista de activitati pe care trebuie sa le faci in fiecare zi. Acest lucru te ajuta sa iti duci la bun sfarsit planurile si sa te bucuri cu adevarat de viata. Aceasta lista trebuie sa ti-o faci seara, nu dimineata, deoarece in felul acesta poti avea totul organizat inca din momentul in care te trezesti.
  3. Nu te grabi sa citesti mailurile si sa intri in ” paine” de la prima ora a diminetii. Primul lucru pe care il fac majoritatea oamenilor este sa porneasca laptopul sau telefonul si sa verifice toate noutatile. Incearca, cel putin pentru o ora, sa lasi deoparte toate aceste minuni tehnologice si sa te bucuri de o energizare completa. Mananca cat mai sanatos, fa putin sport si pune-ti gandurile in ordine. Vei fi mult mai productiv daca incepi munca cu o ora mai tarziu decat daca o incepi cu o ora mai devreme.